• O sansă pentru fiecare- activitate desfășurată în Sala Atelier a Teatrului Național din București, la data de 9 martie 2000 sub forma unei mese rotunde, la care au participat ca invitați reprezentanți ai Ministerului Educației, Agenția Națională pentru Protecția Copilului, Asociația de Sprijin pentru Copiii cu Handicap Fizic și părintii unor copii cu dizabilităti locomotorii
 • Implicarea parintilor in viata școlilor si liceelor – activitate desfășurată in Sala Atelier a Tetrului Național din București, la data de 19 septembrie 2000, sub forma unui seminar, la care au participat, ca invitați, reprezentanți din partea Ministerului Educației , elevi, părinți și profesori din diferite școli și licee din București.
 • Drogul, un flagel al lumii contemporane – activitate desfășurată la data de 10 octombrie 2006, in Municipiul Lupeni, jud.Hunedoara în parteneriat cu Poliția Municipiului Lupeni și ANA – filiala Deva și Poliția Comunitara din Lupeni
 • Campanii de strangere de fonduri pentru :
 1. completarea fondurilor necesare intervenției chirurgicale, in cazul unui copil în varsta de 3 ani, diagnosticat cu leucemie acută limfoblastica tip L2 Celule B(FAB), internat într-o clinica de chirurgie privată din localitatea Trevizo-Italia, în anul 2006;
 2. completarea fondurilor necesare unui barbat de 37 de ani, diagnosticat cu sindromul neuronului motor, în vederea transplantului de cellule OEG, realizată într-o clinică din Beijing, în anul 2007;
 3. completarea fondurilor necesare interventiei chirurgicale, în cazul unui copil, în varstă de 6 ani, diagnosticat cu leucemie, internat la o clinică din localitatea Bologna, Italia, în anul 2009.
 4. construirea  unui “ Complex rezidenţial  de tip familial” in comuna Păuşeşti, judeţul Vâlcea,  petru un numar de 40 de copii și tineri, cu vârste  cuprinse între 7 ani și 18 ani, separaţi temporar sau definitiv de părinţii lor, din  judeţul Vâlcea.    
 • Primavara unui nou inceput – spectacol de folcloric autentic romanesc, desfăsurat la București, în Sala Atelier a Teatrului Național, la data de 28mai 2003. Spectacolul a fost sustinut de grupul folcloric “Floare de colt” din localitatea Dealu-Babii Vulcan și de grupurile de copii “Dorulet” si “Mostenitorii” de la școlile nr. 4 si 5 din Vulcan, județul Hunedoara.
 • Mesagerii Iubirii – spectacol organizat la Palatul Copiilor din București , la data de 13 noiembrie 2004, sustinut de Ansamblul “ Mesagerii Iubirii” înființat în cadrul Fundației ALTAIR
 • Colinde de Craciun – spectacol prezentat de Ansamblul “ Mesagerii Iubirii” în 21 decembrie 2004 pe postul TV “ Romania de Maine, in București
 • Dar de Iubire” – program de cantări bisericesti, prezentat de Ansamblul Mesagerii Iubirii , la data de 8 mai 2005 , la Catedrala Ortodoxa din Deva.
 • Piacere Di Conoscerti – spectacol organizat la data de 23 noiembrie 2008, în localitatea Fuimicino, din Italia, în cadrul căruia au fost prezentate publicului datini și tradiții din Valea Jiului. Spectacolul a fost organizat în parteneriat cu Asociatia “ Mereu impreuna” din Focene , Italia.
 • Mosteniri culturale -spectacol folcloric, organizat la Istanbul, în anul 2011, în parteneriat cu Parohia Ortodoxa Romana “ Acoperamantul Maicii Domnului” din București, Agenția de turism “Gregory Tour” din București, Parohia Ortodoxa Romana “ Sf. Mucenita Paraschevi “ din Istanbul, Centrul Cultural Roman din Istanbul și Liceul Teoretic “ Benjamin Franklin” din București.
 • Covoare dupa dorintă – proiect finanțat prin Agenția Națională pentru Dezvoltarea și Implementarea Programelor de Reconstrucție a Zonelor Miniere și implementat în anul 2004. 
 • Turist in Europa Moderna – proiect cu finanțare FSE, prin POSDRU 2007 – 2013. Proiectul a fost implementat în perioada 03.08 2009 – 31.07.2010, în parteneriat cu SC Meridian Europa Services Group. Prin implementarea proiectului, un numar de 100 de tineri someri, au obținut calificarea de AGENT DE TURISM – GHID.
 • Schimbare prin implicare – proiect desfăsurat în perioada 01.03.2012 – 31.05.2012, în cadrul Liceului Teoretic “Benjamin Franklin” din Bucuresti. Partenerii din cadrul proiectului au fost: SC ABILITY DEVELOPMENT SRL, Fundația ALTAIR , Liceul Teoretic „Benjamin Franklin”. Prin implementarea proiectului un numar de 39 de elevi au dobandit deprinderi și abilităti practice și antreprenoriale, specifice nivelului lor de dezvoltare. 
 • * Agent de turism – ghid - Cursuri de formare profesională pentru adulţi, specifice turismului, desfașurate în perioada 2008 – 2021.
 • Campanie de promovare a proiectului “ FIECARE COPIL CONTEAZA !” -  activitate desfășurată  începând cu anul 2019. Prin implementarea proiectului, Fundaţia ALTAIR işi propune să raspundă la problemele reale ale copiilor şi tinerilor aflaţi in diferite situații de vulnerabilitate, respectiv in situaţia de a fi fost abandonați de părinţii lor, sau sunt orfani, fără a avea alte rude care să-i primească în îngrijire. Sponsor in anul 2021 , societatea comercială, PROFI ROM FOOD SRL.
 • Bucuria Crăciunului   – proiect desfășurat în perioada 03 – 25 decembrie 2021,  în partneriat cu Parohia Ortodoxă Română  Şerbăneşti, din Satul Șerbănești, Comuna Păușești, Județul Vâlcea, având ca obiective devoltarea conștiinţei sociale în rândul societăţii civile și  cultivarea interesului tinerilor pentru cunoașterea,  păstrarea și transmiterea tradiţiilor  românesti specifice sărbătorilor de Crăciun. Prin acest proiect s-a obţinut o finanţare în valoare de 3000,00 lei pentru achiziţia unor articole de îmbrăcăminte și încălţăminte, necesare în anotimpul rece, pentru 10 copii proveniţi din rândul familiilor sărace, din satul Şerbăneşti. Sponsorii proiectului au fost membrii și simpatizanţii fundaţiei ALTAIR, din rândul societăţii civile din București.
 • Premierea copiilor participanţi la activităţile sportive organizate în data de 1 Iunie 2022, prin proiectul : 1 Iunie 2022 , alături de copiii din Păușești, desfășurat în perioada 14 Martie–1 Iunie 2022 , având ca obiectiv : Promovarea activităţilor sportive în aer liber, în rândul copiilor și elevilor. Beneficiarii proiectului: 43 de copii preșcolari şi 155 de elevi din ciclul primar şi gimnazial, din Comuna Păușești-Otăsău, jud. Vâlcea. Sponsorii proiectului: Compania MEGA IMAGE ( 198 de ghiozdane, în valoare de 8312 lei )  S.C. MERIDIANE PUBLISHING S.R.L. ( 50 de cărti de literatură română contemporană ) ; S.C.NESTLE ROMÂNIA ( dulciuri ,  în valoare de 930 lei ). Primaria si Consiliul local al Comunei Păușești-Otăsău au asigurat  transportul materialelor provenite din partea sponsorilor.
 • Achiziţie de alimente neceare pentru hrana zilnică și achiziţie de materialul lemnos necesar pentru încălzire în anotimpul rece - activităţi desfășurate în perioada Ianuarie – Decembrie 2022, prin proiectul AJUTOR PENTRU BĂTRÂNII SATELOR, în scopul  combaterii sărăciei și excluziunii sociale în rândul persoanelor vârstnice singure, aflate in situații de sărăcie extremă. Valoarea sponsorizărilor fiind de 13.823 lei. Beneficiarii proiectului :  9 persoane  vârstnice, singure, cu vârste cuprinse între 77 ani si 94 de ani, care nu au pensie si traiesc dintr-un ajutor social de 142 lei pe lună sau care nu au niciun venit , din Comuna Păușești-Otăsău,  jud. Vâlcea. Sponsorii activitaţilor desfașurate în această perioadă au fost persoane fizice din București și din jud.Vâlcea. Primaria și Consiliul local al Comunei Păușești-Otăsău s-au implicat la realizarea obiectielor proiectului prin asigurarea serviciilor de transport, atât pentru materialul lemnos, cât și pentru transportul alimentelor de bază, către beneficiari.